در غرب کشور چیزی برای جذب گردشگران کم نداریم
ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه به وجود ظرفیت های گردشگری زیاد در منطقه غرب کشور اشاره کرد و گفت: اگر استان های این منطقه باهم همکاری کنند می توانیم به مقصد گردشگری در کشور تبدیل شویم.
هوشنگ بازوند در همایش ” توسعه گردشگری پساکرونا در محور غرب کشور” که امروز(هشتم دی) با حضور ویدئو کنفرانسی معاون گردشگری کشور، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشرارزش های دفاع مقدس و مدیران کل، معاونین و فعالین بخش خصوصی گردشگری استان های کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان و همدان برگزار شد، از پنج استان غرب کشور به عنوان استان هایی ثروتمند یاد کرد و افزود: اگر تاکنون نتوانسته ایم از این ثروت و داشته های بسیارمان استفاده کنیم، مقصر ما مدیران هستیم.
وی افزود: این استان ها در حوزه گردشگری ظرفیت های بسیار زیادی دارند و که اگر باهم همکاری و برنامه ریزی داشته باشیم، می توانیم سالی یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه را به ثبت جهانی برسانیم.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: هرچند گاها وزارت میراث فرهنگی ثبت جهانی را برای ما سخت می کند که مقداری هم محافظه کارانه است، اما اگر پای کار باشیم می توانیم اینکار را انجام دهیم، کما اینکه در بحث ثبت جهانی اورامانات با استان کردستان توانستیم طی یکسال این منظر فرهنگی، طبیعی و تاریخی را با پیگیری های زیاد ثبت جهانی کنیم.
وی اضافه کرد: در شرایطی که کشور ما تحت تحریم های سختی قرار دارد، اینکه ۱۷۶ کشور جهان به ثبت جهانی اورامانات رای مثبت دادند یک نقطه قوت برای ما بود، بنابراین دوباره با همکاری هم می توانیم چنین کارهای بزرگی را تکرار کنیم.
بازوند تصریح کرد: در این راستا ضروری است که در سال ۱۴۰۱ یکی از آثار این پنج استان را برای ثبت جهانی در دستور کار قرار دهیم تا با همکاری و کمک همدیگر بتوانیم اتفاقات خوب دیگری را رقم بزنیم.
وی بااشاره به روند روبه رشد صنعت گردشگری در دنیا و به تبع در کشور ایران و لزوم برنامه ریزی استان های غرب کشور برای بهره بردن از این ظرفیتها، اعلام کرد: امروزه سفر و گردشگری همانند خوراک و پوشاک جای خود را در سبد خانوارها باز کرده و این امتیاز خوبی برای این صنعت است.
استاندار کرمانشاه افزود: در روند رو به رونق گردشگری، این مردم هستند که نقش اصلی را ایفا می کنند، چراکه آنها بدون اینکه کاری به بخش دولتی داشته باشند، برای سفرهایشان برنامه ریزی می کنند و حتی در بسیاری از کشورهایی که امروزه در جذب گردشگر موفق هستند، وزارتخانه ای به عنوان گردشگری هم ندارند.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه بیشتر گردشگران با هدف دیدن جاذبه های طبیعی، تاریخی و دست ساز به مناطق مختلف سفر می کنند، گفت: استان های غرب کشور از نظر این سه جاذبه قابلیت های بسیاری دارند، به گونه ای که بیش از چند هزار اثر تاریخی تنها در این پنج استان وجود دارد و ژئوپارک های بی نظیری همچون دره شیرز لرستان را داریم. معماری ها و ساخت و سازهایی که در روستاهای اورامانات وجود دارد، کمتر در جای دیگری از کشورمان دیده می شود.
بازوند خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه امروزه سلیقه گردشگران به سمت این نوع از جاذبه ها رفته و ما نیز در غرب کشور ظرفیت هایش را داریم، باید روی آن تمرکز کنیم.
وی در ادامه بر لزوم برندسازی در استان های غرب کشور هم اشاره کرد و گفت: در حوزه موسیقی در این پنج استان حرف های زیادی برای گفتن داریم که تنها باید در کنار دیگر ظرفیت هایمان بخوبی آن را معرفی کنیم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در بحث معرفی ظرفیت های گردشگری بخش دولتی باید کار اصلی را انجام دهد، خطاب به مدیران دولتی حاضر در همایش گفت: اگر در حوزه تبلیغات گردشگری ورود کردید، از حرف و حدیث هایی که پیش می آید نگران نباشید. همانطور که چند سال پیش ما سریال نون.خ را به کرمانشاه آوردیم و جمعا ۳۰۰ میلیون تومان به این فیلم کمک کردیم، اما گفتند که سه میلیارد تومان به این فیلم کمک شده و برخی حرف های دیگر که زده شد، در حالی که معتقدم این سریال به اندازه ۱۰۰ سال و به اندازه ۱۰۰ میلیارد تومان به معرفی کرمانشاه کمک کرد و حتی پیش درآمدی برای ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات بود. لذا به همه مدیران استانی توصیه می کنم که در بحث تبلیغات کوتاهی نکنند، چراکه به نوعی سرمایه گذاری است.
وی در ادامه به جمعیت ۷.۵ میلیون نفری استان های غرب کشور اشاره کرد و از آن به عنوان یک ظرفیت برای رونق گردشگری داخلی در این منطقه نام برد و گفت: اگر بتوانیم یک میلیون نفر از این هفت میلیون نفر را در هر سال ترغیب به سفر به استانهای همجوار خود کنیم و در هر استان نیز یک میلیون تومان خرج کنند، جمعا طی یکسال پنج هزار میلیارد تومان را به اقتصاد این پنج استان وارد کرده ایم که اصلا کار سختی نیست و نیاز به برنامه ریزی دارد.
بازوند در ادامه عنوان کرد: زمانی صنعت گردشگری در اروپا و زمانی در شرق آسیا تمرکز داشت و امروز تمرکز آن در منطقه خاورمیانه است که ما باید بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم و گردشگران را به سمت خود بکشانیم، چراکه درآمد زیادی از این اتفاق نصیب ما خواهد شد، همانطور که یکی از شهرهای ترکیه طی یکسال دو برابر کل صادرات نفت ما از راه توریست درآمد داشته است.
وی تصریح کرد: هنر یک صنعت این است که سرانه درآمدی مردم را افزایش دهد و هیچ صنعتی مانند گردشگری نمی تواند با عدالت کامل اینکار را انجام دهد، چراکه یک گردشگر با حضور در یک منطقه نیازهای مختلف خود از داخل آن شهر تامین می کند.
استاندار کرمانشاه در ادامه با بیام اینکه این همایش می تواند سرآغازی برای توسعه گردشگری در استان های منطقه غرب کشور باشد، افزود: در این راستا باید این برنامه همچنان تداوم پیدا کند، لذا پیشنهاد می دهیم که هر سه ماه یکی از این استان ها میزبانی این همایش را برعهده بگیرد و در نشست امروز هم یک برنامه و کار کارشناسی تدوین شود تا مطابق آن برنامه ها را پیش ببریم.
وی اضافه کرد: ما استان های غرب کشور استان های ثروتمندی هستیم که علاوه بر گردشگران دیگر استان ها، گردشگران داخلی خود این منطقه هم تمایل دارند که از استان های مجاور خود بازدید کنند، بنابراین نیاز است که علاوه بر ادارات میراث فرهنگی، شهرداری ها هم پای کار بیایند و با همکاری هم برای تبلیغ جاذبه های یکدیگر همکاری کنند.
بازوند در بخش دیگری از سخنانش بااشاره به غفلتی که طی سالهای اخیر از حوزه توریسم سلامت در غرب کشور شده، عنوان کرد: ما همسایه ای پولدار به نام عراق داریم که به جای اینکه شرایط توریسم سلامت را برای آنها بوجود آوریم، به راحتی عازم مشهد می شوند و کارهای درمانی خودشان را آنجا انجام می دهند.
وی اعلام کرد: ما در کرمانشاه پنج مرز رسمی داریم که در سه مرز امکان تردد مسافر وجود دارد، لذا باید روی توریسم سلامت برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و از این بازار خوب و بکر استفاده کنیم که اگر اینکار انجام نشود، کشورهای دیگر پیشی خواهند گرفت.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0